Atomsko sklonište je hrvatski hard rock sastav iz Pule. Sadašnji frontmen pulske grupe Atomsko sklonište, Bruno Langer rođen je u Rijeci, dio djetinjstva proveo je u Zagrebu, a zatim se trajno vezao za Istru i Pulu. Kao četrnaestogodišnjak na poklon od prijatelja dobiva svoju prvu gitaru i to sa samo dvije žice. Njegova prva bas-gitara bila je iz kućne radinosti Dinka Bijažića, pulskog glazbenika koji mu je otkrio svijet električnih instrumenata i bio njegov učitelj gitare.

Bijažić i njegov sastav Beat Stones predstavljali su začetnike pulskog rocka, a ostali su upamćeni i po nastupima po Italiji, što je tada predstavljalo velik uspjeh. Bijažić je 1964. godine bio u potrazi za basistom, pa mu je Branko Umković (bubnjar i pulski ”kralj pjevanja”) doveo Langera. Iz te će se suradnje izroditi službeni Langerov sastav Fantomi, mada je Langer još prije svirao u sastavu Apaši.

Atomsko skloinište zasigurno je jedan od najviše gledanih rock grupa na našim prostorima. Hiljade i hiljade odsviranih moto susreta, koncertnih dvorana, malih klubova, stadionskih nastupa dokaz su o bezvremensoti ovog rock benda.

Na Kozari imamo priliku gledati legendarno Atomsko sklonište koje će nam odsvirati svoje  najveće hitove poput “Žuti kišobran”, “Djevojka broj 8”, “Bez kaputa”, “Rahela” i mnoge druge.