U organizaciji firme Fantasy Production International RS, na Kozari će 26. i 27.jula biti održan 1. muzički rock festival pod nazivom „Kozara u srcu“.

Na održanoj konferenciji za štampu na Mrakovici potvrđena je i lista učesnika koju predvodi čuveni bend Bijelo Dugme.

Prijedor i Kozara zaslužuju jednu ovakvu muzičku manifestaciju. Festival će biti održan na Benkovcu koji je odlična lokacija za tako nešto. Očekuju nas dva sjajna dana sa velikanima muzičke scene sa Ex-Yu prostora. Bijelo Dugme je najveći bend bivše Jugoslavije. Tu su i Atomsko sklonište, Kerber, Osvajači i mlade snage Tattoo i NoLimitNow. Nadamo se da će na našu krajišku ljepoticu tih dana doći veliki broj posjetilaca, ne samo iz gradova i opština Potkozarja nego i šire – rekao je Dražen Vrhovac.

Osim njega, novinarima su se obratili i direktor Nacionalnog parka Kozara Dragan Romčević, muzički producent Fikret Vukalić Fantom, pjevač Bijelog Dugmeta Mladen Vojičić Tifa, menadžer ove grupe Zoran Jamina Pahulja i portparolka generalnog sponzora M:tela Milica Stojaković.

Bijelo Dugme, Osvajači, Atomsko sklonište, Kerber, Tatu i grupa No limit – na Benkovcu, posjetioce u dva ljetna dana, podsjetiće na dobra stara vremena. Bijelo dugme održaće višečasovni koncert 27. jula.

“Goran Bregović je sa Bijelim Dugmetom prije 41 godinu bio ovdje na radnoj akciji nakon čega su dobili udarničke značke. U izjavi koju je on dao ranie, rekao je da očekuje udarničku značku i ovaj put”, kaže Zoran Јamina, producent festivala.

Organizator je obezbijedio je oko 15 hiljada parking mjesta, a u pripremi su četiri lokacije za besplatan kamp smještaj.

Cijene karata se kreće od 10 KM za prvi dan i 15 KM za drugi dan, odnosno 20 KM za oba dana.

Koncerti počinju u 21 čas. Generalni sponzor rok festa je kompanija M:tel, a medijski pokrovitelj RTRS.