standard-title O festivalu

O festivalu

Dana 26. i 27. jula 2017. na stadionu BENKOVAC na Kozari, održat će se najveći muzički spektakl ikada zabilježen na ovom prostoru, a vjerovatno i u cijeloj regiji. Na Benkovcu ćemo imati čast ugostiti najveća imena jugoslovenske pop-rock muzike, a neki od njih ostavili su trajni pečat u muzičkoj industriji bivše Jugoslavije.

Na stadionu Benkovacdana 26. i 27. jula pred nekoliko hiljada posjetilaca nastupit će najveći bend bivše Jugoslavije BIJELO DUGME koje je zadnji put nastupilo na Kozari daleke 1976. gdje su bili sudionici omladinske radne akcije.

Sam dolazak Bijelog Dugmeta na Kozaru govori da se radi o velikom spektaklu, a možda i najvećem u regionu.

KERBER – jedan od najvećih živih bendova koji su prošli sve strane svijeta također nas zabavljaju na Benkovcu gdje će odsvirati neke od najvećih hitova koje poznaju sve generacije.

Pored rock dinosaura Bijelog Dugmeta i Kerbera, na Benkovcu će nastupiti i drugi velikani jugoslovenskog rocka.

ATOMSKO SKLONIŠTE jedan je od najslušanijih bendova na našim prostorima. Frontmen Bruno Langer pokazao je veliko zadovoljstvo što smo mu ukazali čast i pozvali ga na Kozaru gdje će ovaj bend zagrmjeti uz žestoke zvuke.

OSVAJAČI – autori najljepših rock balada magnet su za ženski dio publike. “S kim čekaš dan”, “Možda nebo zna”, “Vino crveno” samo su neki od najvećih hitova iz bogate karijere benda osnovanog 1991. godine.

Pored velikih imena na Benkovcu će nas zagrijati i dvije mlade grupe TATTOO i No Limit Now koji su lokalnoj sceni itekako poznati te će nas svojim nastupima zagrijati za muzički spektakl.